Ontwerp & Vormgeving 

Ook binnen vormgeving is de vertaling van de juiste boodschap en emotie belangrijk. Zo moet een uitnodiging passen bij de gelegenheid, moet een geboortekaartje een unieke bekroning zijn op de komst van een kindje en moet een logo of huisstijl jouw onderneming op de juiste manier naar buiten dragen. De persoonlijke aandacht waardoor een product, een merk of een boodschap niet alleen begrepen maar ook daadwerkelijk beleefd wordt, zorgt er voor dat dit lukt.  

Poster Illustratie | Abel Tasman 

Geboortekaartje | Flore

Lief, dromerig en uniek. 

Geboortekaartje | Jaylen 

Een lief kaartje, op maat gemaakt en geïllustreerd. 

Geboortekaartje | Boas

Een uniek kaartje voor een heel bijzonder moment.


Geboortekaartje | Benjamin 

Een uniek kaartje voor kleine Benjamin. 

De wereld van Wijsneus 

Een plek voor de wijsneuzen, de jonge betweters, de levensgenieters en de ontdekkers. Een plek waar je zintuigen en nieuwsgierigheid geprikkeld worden en wat voelt als thuiskomen. Een plek waar je jezelf kunt zijn, welke vorm, kleur of stijl je ook hebt. Een plek waar je altijd welkom bent, dát is Wijsneus. 
 
Wijsneus is een unieke kinderwinkel gevestigd aan de Vismarkt in Groningen. Uniek, omdat naast de exclusieve producten die vaak nergens anders in de stad te krijgen zijn, de winkel een beleving met zich meedraagt. De vele vaste klanten komen vaak wekelijks bij Wijsneus binnen lopen om de sfeer te proeven, een praatje te maken en de producten te bekijken. Met dromerige muziek op de achtergrond en de veilig aanvoelende omgeving wordt de belevingswereld van het kind geprikkeld en vragen ze al snel, “Het is hier zo leuk! Blijven we nog even?” 

Korte samenvatting van de opdracht en het product

Deze opdracht voor Wijsneus vormde mijn scriptie voor de opleiding Communication & Multimedia Design. In ruim een half jaar tijd heb ik aan de hand van uitgebreid onderzoek een prototype ontwikkeld.

Om kinderen van 4 tot en met 6 jaar oud beter bij Wijsneus te betrekken en zo een emotionele verbinding tot stand te brengen heb ik een digitaal interactief product ontwikkeld die dit doel moest bereiken. Aan de hand van uitgebreid onderzoek naar de doelgroep, beleving, de toepassing van digitale interactie in de levens van deze kinderen en de realisatie van een zo prettig mogelijke gebruikservaring heb ik uiteindelijk een concept bedacht. 

'De wereld van Wijsneus' is een applicatie die gedownload kan worden op de tablet en waar het kind samen met papa en mama of zelfstandig het verhaal over Wijsneus doorloopt. Sharky, de hoofdpersoon in het verhaal, vraagt het kind om hulp. Hij heeft namelijk als taak om de winkel 's nachts netjes te houden maar dat mislukt keer op keer. Telkens weer maken de andere knuffelbeesten in de winkel er een rommeltje van, en dat mag natuurlijk niet. Aan de hand van een aantal korte spellen waarbij het kind op motorisch en cognitief vlak wordt uitgedaagd nemen zij de taak op zich om Sharky te helpen. 'De wereld van Wijsneus' is een applicatie die de belevingswereld van het kind prikkelt en die er aan de hand van storytelling voor zorgt dat Wijsneus veel meer wordt dan een winkel alleen.