Interieur Architectuur

Een interieur zie ik als als een outfit, het moet mooi zijn, lekker zitten en bovenal bij je passen. En dat is voor iedereen anders. Gedurende de Minor Interieur Architectuur die ik heb gevolgd aan NHL Hogeschool Leeuwarden heb ik mij in de basis van Interieur Architectuur verdiept en heb ik diverse uitdagende opdrachten mogen uitvoeren. Zo heb ik bijvoorbeeld een herbestemmingsplan ontwikkeld voor de Molkfabryk, een voormalige zuivelfabriek in Burgum. Daarnaast speelt interieur een grote rol in mijn leven en ben ik hier ook op andere momenten mee bezig. Hieronder is mijn werk met betrekking op Interieur Architectuur te vinden. 

Mijn Molkfabryk

‘De groene waas waar je eindeloos kunt ontdekken en bewust van de tijd geniet. Zo bewust dat je de tijd weer kunt vergeten en niet meer continu kijkt op je ingebouwde klok.’ 

Voor de Minor Interieur Architectuur die ik heb gevolgd aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden heb ik een herbestemmingsplan mogen ontwikkelen voor 'De Molkfabryk', een voormalig zuivelfabriek in Burgum, Friesland. Deze verlaten fabriek kent een rijke historie en heeft zeker potentie om een bruisende plek voor omwonenden en toeristen te vormen. De rode draad binnen mijn algehele ontwerp voor de Molkfabryk is 'ontdekken'. De toelichting voor deze keuze is hieronder, in mijn definitieve presentatie boekwerk, te lezen. 

Korte omschrijving van het definitieve ontwerp

Na uitgebreid onderzoek naar verschillende elementen is een definitief ontwerp voor de Molkfabryk gemaakt. Binnen dit ontwerp vormt deze fabriek een plek waar je naar toe kunt komen om, omgeven door creatieve mensen en een prettige sfeer, de tijd weer even te vergeten. De verschillende tuinen vormen een oase van groen waar je in kunt verdwalen en keer op keer nieuwe ontdekkingen kunt doen. Deze tuinen staan in contrast met de strakke paden waarin je geen intimiteit maar juist vrijheid ervaart. 

Begeef je waar je maar wilt, de Molkfabryk vormt zich om jou heen. Dit contrast daagt jou uit om op ontdekking te gaan, kom in beweging en vergeet de tijd. Dwaal door de tuinen, neem plaats in de zitkuil of ga de dijk op. Dit langwerpige gebouw van glas bestaat uit diverse transparante werkruimtes voor creatieve ondernemers en heeft daarnaast daadwerkelijk de vorm van een dijk. Klim de dijk op en geniet van het uitzicht over mijn Molkfabryk. 

The Fixer Upper 

Naast projecten die ik aangereikt heb gekregen van mijn opleiding, minor of connecties is het ook fijn en interessant om een project te doen vanuit eigen intentie. Dit, zodat je je creativiteit de vrije loop kunt laten en deze in kunt zetten op de manier zoals jij dat wil. En dat is precies wat ik heb gedaan met deze caravan make-over. Deze oude KNAUS caravan heb ik volledig gestript en is veranderd in mijn droomhuisje op wielen.